Kladdkakemuffins med kaffefrosting

Fick önskemål om en "receptkombination" på kladdkakemuffins med kaffeglasyr, som jag gjorde när mamma skulle ha med sig fika till kören förra veckan. Det blev väldigt uppskattat fick jag höra sen i efterhand, och det är ju jättekul! 
Här kommer receptet:



Kladdkakemuffins
ca 18-20 muffins

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en tvåliterskastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker med en balongvisp eller något liknande. Rör ner ett ägg i taget och tillsist mjölet. Enklast är det om man tar lite mjöl åt gången, det hamnar lätt utanför annars. 
Fördela smeten i muffinsformar  och grädda i nedre delen av ugnen i inte mer än 17-18 minuter. Kakorna ska vara lösa i mitten. Låt dem svalna på galler och ställ sedan in i kylen minst en timme.



Kaffefrosting

50 g rumsvarmt smör/margarin
1 msk kakao
2-3 msk starkt (kallt) kaffe
2 tsk vaniljsocker
3-5 dl florsocker
50-60 g philadelphiaost

Här är det bara att köra pang på och röra ihop alla ingredienserna från början!
Mängden florsocker beror på hur "fast" man vill ha frostingen och mängden färskost beror på hur krämig man vill ha den.
Sen är det bara att spritsa eller bre ut på kladdkakemuffinsarna. Frostingen funkar även utmärkt till tårtor eller andra chokladbakverk.
Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0