Kladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda i sockret, kakaon och vaniljsockret. Blanda i ett ägg i taget och tillsist mjölet. Häll ner smeten i en smörad och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, inte mer än 20 minuter, helst runt 18-19 minuter.
Vill du testa något nytt? Prova att bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd.
Superenkla parmesanchips
Regnbågsmuffins
12 muffins
2 ägg
2 dl socker
100 g margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Smält margarinet och blanda ner tillsammans med mjölken i äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten med en slickepott.
Fördela smeten i några skålar, lika mycket i varje. Droppa ner olika husållsfärger i de olika skålarna. (Tyvärr glömde jag bort att ta kort efter jag "färgat" smeten.) Fördela smeten, en färg i taget, i muffinsformar, och grädda i ugnen ca 12 minuter. Prova med en provsticka, stickan ska vara torr när du provat.
Regnbågsmuffins imorgon
Den senaste veckan har det varit mycket som har hänt med skolan. Därför har jag helt enkelt inte kunnat baka något nytt spännande och då har ju tyvärr bloggen blivit lidande. Men i eftermiddags bakade jag regnbågsmuffins! Jag ska visa dem imorgon, och så kommer receptet då också. Inte alls så svårt som det kanske kan verka, faktiskt! Vi hörs då.
Syltkakor - igen
Jag har redan delat med mig av ett recept på syltkakor, men igår bakade jag igen och blev ännu nöjdare med resultatet. Anledningen är väl antagligen att receptet är bättre helt enkelt. Så om ni vill baka syltkakor så tycker jag ni ska gå efter det här receptet:
125 g margarin
0,75 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver
0,5-1 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och potatismjöl och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Använder du matberedare tillsätts allt från början, margarinet kylskåpskallt och skuret i bitar.
rulla degen till en längd och dela den i 24 lika stora bitar. Gör dem till kulor och lägg dem i små pappersformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna, och sen njut!
Scones
Scones
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin
2 dl mjölk (funkar också med filmjölk)
Värm ugnen till 250 grader.
Blanda torrvarorna i en bunke. Smula ner margarinet i bunket och blanda med möjblandningen så gott det går. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Tryck ut till handstora kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga lite med en gaffel och skär skåror som kryss i varje. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter och ät dom sen varma.