Chokladmoussebakelser







Formar

125 g mörk choklad

Chokladmousse
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt

1. Bryt den mörka chokladen till formarna i bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla ett ganska tjockt lager choklad på insidan av muffinsformar i papper. Använder du tredubbla pappformar går det lättare. Låt formarna stelna i kylen i minst en timme. Pilla därefter bort pappformarna och ställ chokladformarna i kylen igen.
2. Bryt mjölkchokladen till moussen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
3. Vispa grädden fluffigt. Mät upp yoghurten i en ganska stor bunke och låt yoghurten och vispgrädden stå i rumstemperatur i 30-40 minuter.
4. Rör ner den avsvalnade chokladen i yoghurten. Vänd även ner den vispade grädden med en slickepott och rör försiktigt ihop till en fluffig mousse. Fördela moussen i chokladformarna och låt stå kallt fram till servering.

För en ännu snabbare och enklare chokladmousseliknande skapelse kan du helt enkelt tillsätta lite florsocker och kakao till vispgrädde innan du vispar den, och vill du göra det hela supersnabbt kan du använda Arlas chokladgrädde som enligt ryktet ska vara god.

Receptet på dessa små sötsaker hittade jag på Mia Öhrns blogg.


RSS 2.0