Muffins

Jag har ända sen jag var liten följt samma gamla recept på muffins. Man kan verkligen se i det lilla receptblocket vilket recept som är uppslaget flest gånger. Men i onsdags när jag skulle baka muffins ville jag prova något annat recept, så jag plockade fram Leilas A Piece of Cake och gjorde hennes grundrecept för muffins. Resultatet blev fina muffins, fast jag skulle kunna ha haft i lite mer socker, eller någong smaksättning från boken.



100 g smör
2 dl mjölk
Skal av 1 citron
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader om du vill göra små.
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke vid sidan om. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner (med t ex en slickepott) det i smeten. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter om du vill göra stora muffins och 10-15 om du vill göra små. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Chokladbollar



100g smör eller margarin
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
5 dl havregryn
2-3 msk vatten

Till garnering:
Pärlsocker (eller något annat att rulla dem i)

Rör ihop rumsvvarmt smör/margarin och socker i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kakao, havregryn och vatten. Börja med den mindre mängden vatten och tillsätt mer om massan känns för "grynig". Blanda allt väl.
Gör små bollar och rulla dem i pärlsockret. Tips! Om pärsockret inte fastnar kan du doppa fingrarna i lite vatten innan du rullar smeten till bollar. Då fastnar pärlsockret lättare. Förvara chokladbollarna svalt i en burk med lock.

Helloooo!


Oj, ser att jag inte har bloggat på mer än en månad. Jag har kort och gott inte bakat någonting heller faktiskt, tills förrän i förrgår. Det har varit det sista med skolan innan lovet, sen blev jag sjuk och sen praon. Kakburken har stått tom helt enkelt. Men nu på praon har vi fått sluta ganska tidigt så jag har bakat två gånger den här veckan, chokladbollar och muffins. Nice, huh?

RSS 2.0