Mjuk chokladkaka

Bakade den här chokladkakan för att ha som botten till tårtan jag gjorde till i fredags, men duktig som jag är så glömde jag den i frysen här hemma. Då blev det att tänka snabbt och så inhandlades en vanlig tårtbotten. Här kommer receptet i alla fall: 

0,5 dl kakao
0,5 kokande vatten
225 g smör
2,75 dl socker
4 ägg
3,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Värm ugnen till 180 grader. Blanda kakaopulver med kokande vatten i en skål tillsammans med smör och socker. Vispa luftigt och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0