Chokladcupcakes med daim och kaffefrosting

För några dagar sen ville jag och Johanna baka till hela klassen, så det fick bli cupckes. De blev väldigt uppskattade! Vi gjorde dom här och citroncupcakes med hallon och vit chokladfrosting. Recept på dom kommer senare.








Chokladcupcakes med daim
ca 12 muffins

150 g smör
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
1 1/2 dl daimkulor
2-3 dl socker
1 msk kaffe


Sätt på ugnen på 200 grader.
 
Gör kaffet och ställ på någon sval plats för att svalna, dock inte kylskåpet!
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt smöret och kaffet.
Blanda de torra ingredienserna i en skål, och vänd sedan ner i den äggblandningen med en slickepott.  Rör försiktigt ned daimkulorna
Klicka ut i formarna, fyll dem till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.


Kaffefrosting

50 g rumsvarmt smör/margarin
1 msk kakao
2-3 msk starkt (kallt) kaffe
2 tsk vaniljsocker
3-5 dl florsocker
50-60 g philadelphiaost

Här är det bara att köra pang på och röra ihop alla ingredienserna!
Mängden florsocker beror på hur "fast" man vill ha frostingen och mängden färskost beror på hur krämig man vill ha den.
Sen är det bara att spritsa eller bre ut på sina cupcakes. Frostingen funkar även utmärkt till tårtor eller andra chokladkakor.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Mmmm..... Yummie jag vet hur de smakar det är underbara båda två! <3 Älskar dig Emma! <3

2011-01-28 @ 18:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0