Chokladsnittar

Det bakas så mycket kaffebröd här hemma så det nästan svämmar över. Därför kom jag på den briljanta idén att börja baka småkakor i stället! Gjorde hallongrottor igårkväll, så det ska ni nog få receptet på. Men nu är det choklad det handlar om. Min syster älskade dom! (Happyface!)





Chokladsnittar


200 g smör eller margarin
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 msk vatten
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till pensling och garnering
uppvispad äggvita
pärlsocker eller hackad sötmandel


Sätt på ugnen på 175 grader.

Rör rumsvarmt fett och socker poröst.
Rör ner vaniljsocker, kakao, äggulan och vatten.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och arbeta ihop till en deg.
Använer du matberedare? Tillsätt allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.

Dela degen i fyra lika stora delar, och rulla varje del lika lång som plåten, smord eller med bakplåtspapper.
Vispa äggvitan och pensla på rullarna. Stör på pärlsocker eller den hackade mandeln.
Grädda i mitten av ungen ca 10-12 minuter. De ska spricka lite.
Medans längderna fortfarande är varma, skär dem i sneda, ca 2 cm breda bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0